Norwegian. Foto: TT
Norwegian. Foto: TT

Nu strejkar även alla Norwegians piloter i Sverige

I princip alla piloter hos flygbolaget Norwegian i Stockholm har nu tagits ut i sympatistrejk. Parterna i konflikten har inte kunnat enas, och fortfarande finns ingen lösning i sikte.

Drabbad? Här är dina rättigheter!

Det är den svenska pilotföreningen som nu gått ut i en sympatiåtgärd. I princip samtliga piloter som jobbar för Norwegian berörs. Enligt Norwegian kommer det här att påverka flygtrafiken i stor utsträckning.

Bara ett fåtal inrikesflyg i Sverige kommer att genomföras. De flesta avgångar mellan de skandinaviska huvudstäderna är också inställda. Linjer från Skandinavien med destinationer i USA och Thailand går enligt plan som vanligt.

Men konflikten slog till hårt mot resenärer redan i går kväll. Då kom beskedet att all inrikestrafik skulle ställas in, och när detta trädde i kraft under onsdagsmorgonen stod klart omkring 35 000 resenärer drabbas.

Även i morgon kommer cirka 35 000 personer tvingas hitta andra resvägar när deras rutter med Norwegian ställs in. Samtliga inrikesflyg i Norge ställs in medan ett fåtal inrikesflyg i Sverige och Danmark genomförs, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

De inställda flighterna är en direkt följd av att samtliga 700 piloter som är anställda i Norwegians norska dotterbolag NAN tas ut i strejk samtidigt som Norwegian tvingar 800 kabinanställda att stanna hemma utan lön.

Alla inrikesflygen i Norge ställs in under torsdagen. I Sverige och Danmark ställs merparten av inrikesflygen in, men ett fåtal inrikesflyg kommer att lyfta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista