Åkesson i Almedalstal: Vi ska bli störst

1:23 min

Sverigedemokraterna tänker bli Sveriges största parti. Det sa partiledaren, Jimmie Åkesson, idag från talarstolen i Almedalen.

Sverigedemokraternas dag i Almedalen slutade med partiledare Jimmie Åkessons tal. Partiet presenterade under dagen flera förslag på satsningar på barn och familjen fortsatte att vara i fokus under talet.

– Vi kommer som konservativa aldrig att överge synen på kärnfamiljen som samhällets bas, men vi kommer att våga vara självkritiska och tillstå att vi har fokuserat mer på familjeformer och ideologi än på att ge alla barn och alla familjer mer frihet och trygghet.

Femtio minuter långt och inför en stor publik kritiserade Åkesson både regeringen och allianspartierna. Särskilt kritiserade han Folkpartiet för att stödja en tredje pappamånad. Något som Sverigedemokraterna är helt emot.

– Vad är det för liberalism Jan Björklund, att ytterligre inskränka människors frihet på det sättet?

De senaste opinionsundersökningarna har visat ett stadigt växande väljarstöd för Sverigedemokraterna och Åkesson avslutade sitt tal med att partiet nu satsar på att bli Sveriges största parti.

– Sverigevänner, Almedalsbesökare. Nu säger jag att vi tänker bli det största partiet och ta mig på orden – vi kommer att bli det största partiet. The sky is the limit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista