Stora tågstörningar mellan Stockholm och Göteborg

0:35 min

Det kommer vara stora störningar på all tågtrafik till och från Göteborg fram till tidigast klockan 13.15. Det beror på ett planeratunderhållssarbete och ett signalfel.

Sedan halv nio-tiden har båda spåren på västra stambanan stängts, stambanan förbinder bland annat Göteborg med Stockholm.

På sträckan mellan Lerum och Floda utanför Göteborg pågick redan ett banarbete, vilket gjorde att bara ett av två spår var öppna.

Ett signalfel på morgonen gör nu att även det andra spåret behöver stängas ned och underhållas. De olika tågbolagen har valt att lösa problemet på olika sätt.

– En del tåg som går till Stockholm kommer ledas om och ta omvägen via Öxnered, jag tror det främst handlar om SJ, säger Monica Näslund, informatör på Trafikverket.

– Andra bolag ersätter med buss, som tar resenärerna till Herrljunga, där tågen norrifrån kan vända. Vissa tåg är inställda, främst pendel och regionaltåg. Vi rekommenderar resenärer att kontakta det tågbolag man reser med för att få mer information.

Trafikverket beräknar att felet ska vara åtgärdat till klockan 13.15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista