Våldet trappas upp i Turkiet - tolv poliser dödade

1:20 min

I dag har minst tolv turkiska poliser dödats och under natten har den turkiska militären bombat baserna för den kurdiska PKK-gerillan i norra Irak.

Turkiskt stridsflyg har genomfört en intensiv bombkampanj under natten mot Qandilbergen i norra Irak, där den kurdiska gerillan PKK har sina baser.

Premiärminister Ahmet Davutoglu har sagt att bergen ska rensas från terrorister. Attackerna kommer efter att PKK i söndags dödade minst 16 turkiska soldater när en sprängladdning utlöstes längs vägen i den bergiga Hakkariprovinsen nära gränsen mot Irak.

Gerillan hävdar att nästan dubbelt så många soldater dog. I dag har minst tolv polismän dödats i de östligaste delarna av Turkiet också till följd av en bomb vid vägen.

Det är en snabb eskalering efter att den mer än två år långa vapenvilan mellan den turkiska staten och PKK-gerillan bröts under sommaren. Bland offren för sammandrabbningarna finns flera civila och små barn. Dessutom har partikontor för det pro-kurdiska partiet HDP attackerats.

På ett videoklipp från Antalyaprovinsen syns hur en mobb river ner HDP-skylten. På en rad platser har nationalister marscherat med turkiska flaggor, beväpnade med käppar och stenar.

HDP hävdar att 126 partikontor angripits. I november planeras nyval i Turkiet men säkerhetsläget är just nu mycket bräckligt.