Manifestationer för flyktingmottagande sprids över hela landet

Runt 15.000 människor samlades på Götaplatsen i Göteborg ikväll i en manifestation för flyktingmottagande. Och engagemanget för flyktingar sprider sig i Sverige. I veckan arrangeras liknande manifestationer i en lång rad städer från Malmö i söder till Skellefteå i norr.

Carolina Bruseman, grön ungdom står bakom dagens manifestation i Göteborg.

– Jag tror att det är viktigt att det får en sådan här geografisk spridning så att människor känner att det också händer något där de bor. Och att de också kan påverka, säger Carolina Bruseman på Grön ungdom

I söndags samlades trots hällregn 15 000 människor i Stockholm och i dag var tusentals människor på Götaplatsen i Göteborg för att visa sitt engagemang i flyktingfrågan. Manifestationerna som går under namnet ”Refugees Welcome” sprids snabbt över hela landet.

Under veckan som kommer arrangeras manifestationer från Malmö i söder till Skellefteå i norr. I Göteborg har närmare 100 företag och organisationer ställt sig bakom arrangemanget ikväll.

Göteborgarna ekot möter är positiva.

– Det är jättebra att människor engagerar sig. Att folk bryr sig och vill vara med och påverka, säger Caroline Martinsson.

Tror du att det gör någon skillnad?

– Det bör göra skillnad men det beror väl på hur mycket och starkt det blir, tror Caroline Martinsson.

– Det är bra att man visar att flyktingar finns och att de ska få komma hit till Sverige och få en säker boplats precis som vi, menar Max Aronsson.

Carolina Bruseman på Grön ungdom hoppas att kvällens arrangemang ska göra skillnad.

– Jag har en förväntning att det ska komma mycket folk och att det ska leda något vidare att människor som går därifrån ska känna sig inspirerade att fortsätta att göra något oavsett var det är eller att börja, säger Carolina Bruseman från Grön ungdom.