Bodström avvisar kravallkritik

Justitieminister Thomas Bodström anser inte att regeringen tagit för lätt på planeringen inför EU:s toppmöte i Göteborg. Han avvisar bestämt kritiken från polisen i Göteborg.
Bodström säger till Ekot att regeringen inte får lägga sig i polisens arbete när det gäller till exempel hur många poliser som ska kallas in. På söndagen sa länspolismästare Håkan Jaldung att både polisen och regeringen varit naiva i sin planering inför toppmötet, men justitieministern håller alltså inte med om att regeringen tog för lätt på situationen. Bodström ska nu tillsätta en kommitté som ska granska vad som hände i Göteborg och även utreda om det går att införa ett förbud mot att demonstranter maskerar sig. En sådan lagändring genomfördes i Danmark efter 90-talets många våldsamma demonstrationer mot EU. Frågan är komplicerad rent juridiskt, men Thomas Bodström vill se om det är möjligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".