Polisen i München: Klarar inte fler flyktingar

I lördags kom 12 200 migranter till München. Nu varnar polisen för att den tyska staden "nått den övre gränsen" av sin kapacitet när det gäller flyktingmottagande.

- Vårt mål i dag är att transportera så många som möjligt härifrån, för att göra plats för nyanlända, säger en polistalesman till nyhetsbyrån AFP.

Staden har blivit den huvudsakliga ankomstpunkten för flyktingar som kommer till Tyskland med tåg från Ungern och Österrike.

Förra helgen anlände omkring 20 000 till stadens största järnvägsstation. Nu funderar myndigheterna på att öppna upp arenan Olympiahalle som ett tillfälligt skydd.

Samtidigt noterade Ungern i lördags det högsta antalet flyktingar och migranter som korsat gränsen från Serbien in i landet under en och samma dag — över 4 000, enligt BBC.

Ungern har fått skarp kritik för sitt bemötande av flyktingarna. Om ett par dagar väntar en lagskärpning som syftar till att stoppa dem från att ta sig in i landet. Snart står också ett fyra meter högt stängsel längs gränsen mot Serbien färdigt.

I Grekland har minst 28 människor drunknat sedan en överlastad båt kapsejsat utanför ön Farmakonisi, enligt kustbevakningen. Samtidigt fortsätter sökandet efter fyra barn som saknas sedan i lördags då en annan flyktingbåt kapsejsade utanför Samos.