Cizre har drabbats hårt av konflikten i Turkiet

2:46 min

Staden har varit isolerad, det har varit utegångsförbud i flera omgångar och det har kommit motstridiga uppgifter om antalet döda.

I turkiska Cizre, en kurddominerad ort, har det varit sammandrabbningar den senaste tiden. Vår korrespondent Katja Magnusson är på plats.

Hur är situationen i Cizre i dag?

– Det sägs att det har dött flera civila under de här striderna och många hus är märkta. Man ser spår av granatbeskjutning från sammandrabbningarna mellan de turkiska säkerhetsstyrkorna och unga sympatisörer till PKK-gerillan, som har satt upp barrikader för att hindra säkerhetsstyrkorna från att komma in. Det var utegångsförbud i åtta dagar. Kurdiska källor uppger att mer än 20 civila dog under striderna, medan turkiska myndigheter säger att bara en eller ett fåtal civila dog och att de andra tillhörde de väpnade grupperna. Flera familjer kunde inte ta sina skadade till sjukhusen och döda förvarades i hemmen.

Det är val planerat i november - vad finns det för förutsättningar att genomföra valet på ett bra sätt?

– Det är svårt att veta just nu om det kan genomföras, det är en väldig våldsspiral som pågår just nu. Bara den här morgonen har flera polismän dödats i bombattacker, säger Katja Magnusson.