Ungersk polis skjuter tårgas mot flyktingar

Det är mycket oroligt vid Ungerns gräns mot Serbien som stängdes i går natt. Ungerska polisen har skjutit tårgas och använt vattenkanoner mot flyktingarna vid gränsen.

Tidigare under dagen ska kravallpolis ha mobiliserat med vattenkanoner och bepansrade fordon vid en gränsövergång mot Serbien, där hundratals migranter och flyktingar krävt att få släppas förbi den numera med taggtrådsstängsel stängda gränsen.

– Öppna grinden, öppna grinden, ropade de enligt BBC, med hopp om att deras påtryckningar skulle ge resultat.

Nu på eftermiddagen rapporteras att flyktingar försöker forcera taggtråden och att den ungerska polisen har skjutit tårgas och använt vattenkanoner vid gränsstationen som fått polisförstärkningar. Flyktingar kastade sten och andra föremål vid gränsstationen.

BBC rapporterar om att flera flyktingar behövt medicinsk hjälp. Serbiska ambulanser har funnits på plats för att hjälpa dem. Ungerska regeringen har gått ut med att cirka 20 poliser blivit skadade.

Slovakiens premiärminister sa i dag att man ska använda sig av alla tillgängliga juridiska medel för att kunna säga nej till ett EU-förslag om en fördelning av flyktingarna.