Elton John lurad av falsk Putin

1:15 min

I Storbritannien är sångaren Elton John i dag måltavla för mycken munterhet. Detta efter att en inspelning av ett telefonsamtal publicerats, där Elton John tror att det är Rysslands president Vladimir Putin som ringt upp för att diskutera homosexuellas situation i Ryssland.

– Hälsa honom att jag är extremt hedrad över att han ringer mig, säger Elton John i det inspelade telefonsamtalet.

Han tror att han talar med en tolk som översätter till ryska och därefter översätter Putins svar till engelska.

Bakgrunden är att Elton John för ett par dagar sedan offentligt utmanade Putin att diskutera homosexualitet i allmänhet, och homosexuellas roll i Ryssland i synnerhet.

Han har i ett par månader deltagit i en kampanj för att få Ryssland att ändra sina nya och i många länder hårt kritiserade lagar mot homosexualitet.

I måndags kväll publicerade så Elton John på sociala medier ett tack till Vladimir Putin för att han ringde upp och han tackade för inbjudan att komma till Moskva och diskutera HBT-frågor personligen med presidenten.

Det var bara det att Putins presschef omedelbart förklarade, att något sådan samtal aldrig ägt rum. Sent i går stod det klart att det var två kända ryska komiker som gjort en busringning, som därefter sändes i teve.

Elton John förklarade i busringningen, att han älskar Ryssland och gärna vill hjälpa till att förbättra situationen om han kan.