Korrespondent Jens Möller på plats i Ungern. Foto: Sveriges Radio
1 av 4
Korrespondent Jens Möller på plats i Ungern där ungersk polis bussar in förstärkning till gränsstationen i Beremend. Foto: Sveriges Radio
Ungern, Beremend, Jens Möller
2 av 4
Ungersk polis bussar in förstärkning till gränsstationen i Beremend där minst 2500 flyktingar har passerat in i Ungern det senaste dygnet. Foto: Jens Möller/Sveriges Radio
Hjälparbetaren Révfalvi Dorottya är beredd att ge fler flyktingar mat och vatten. Foto: Jens Möller/Sveriges Radio
3 av 4
Hjälparbetaren Révfalvi Dorottya är beredd att ge fler flyktingar mat och vatten. Foto: Jens Möller/Sveriges Radio
Tre militärfordon kom just för att förstärka bevakningen vid gränsstationen i Beremend, Ungern.
4 av 4
Tre militärfordon kom just för att förstärka bevakningen vid gränsstationen i Beremend, Ungern. Foto: Jens Möller/ Sveriges Radio

Taggtråd och stängsel mot gränserna

2:08 min

Ungersk polis bussar in förstärkning till gränsstationen i Beremend där minst 2 500 flyktingar har passerat in i Ungern det senaste dygnet.

KARTA: Här samlas många av flyktingarna

Hundratals flyktingar har samlats vid Kroatiens största gränsövergång mot Slovenien för att försöka ta sig genom Slovenien för att komma norrut.

Omkring tusen flyktingar har tillbringat natten under bar himmel vid gränsstationen Bregana i nordvästra Kroatien.

Slovenien sa igår att man överväger att skapa en korridor för flyktingar på väg genom landet, och att man kan ta in upp till 10 000 personer.

Men den kroatiska premiärministern säger att man tänker fortsätta att skicka flyktingar till Ungern.

Ungern har beslutat att kalla in militära reservister för att bemöta det stora antal människor som befinner sig på flykt genom Europa.

Landet har skärpt flyktinglagarna och byggt stängsel mot gränsen till Serbien. Nu uppges också stängslet vid gränsen mot Kroatien vara färdigt.

Just nu står minst ett 20-tal bussar och säkert en 30-40 ungerska poliser och väntar vid gränsen. En annan som väntar är hjälparbetaren Révfalvi Dorottya.

– Jag har varit på plats hela dagen igår och natten för att ge flyktingar mat och vatten, säger Révfalvi Dorottya.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista