Mellan 15 och 20 poliser arbetar med utredningen. Foto: Daniel Sjöholm
Mellan 15 och 20 poliser arbetar med utredningen. Foto: Daniel Sjöholm

Nio ungdomar anhållna i Söderhamn

1:07 min

Ungdomarna som är mellan 15 och 20 år sitter anhållna misstänkta för mord och försök till mord. Det var natten till igår som ett bråk helt spårade ur, där en 18-åring dog och en 17-årig pojke skadades.

-- Det är nio ungdomar som är anhållna, och det är de ungdomarna som är aktuella för nya förhör under dagen. Vi vet inte när de är klara, för det är väldigt mycket logistik kring de här förhören, sägerMikael Hedström, är prestalesperon på polisen

 Polisen vill inte berätta hur 18-åringen bragts om livet. Igår anhölls nio ungdomar, både flickor och pojkar, skäligen misstänkta för mord och försök till mord, och de sitter alla i förvar på olika platser i länet. Senast på tisdag måste åklagare besluta om personerna skall begäras häktade eller släppas fria. Även den 17-årige pojke som skadades vid bråket i lördags kommer att höras idag, säger Mikael Hedström

Men han är inte allvarligt skadad, utan det var bara omständigheterna som gjorde att man inte kunde höra honom på grund av hans skador.

Polisen vill inte säga något om vad förhören gett hittills, men bilden börjar att klarna säger presstalesman Mikael Hedström.

- Men vi har inte en helt klar bild, utan den tar en tid att bygga uppp, men den börjar att klarna.

– Har ni fått många tips från allmänheten?

– Vi har fått in endel sporadiska tips, och vi är tacksamma för att vi får in mer tips också, för det har varit en hel del människor i rörelse i centrala delarna vid den här tidpunkten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista