Infrastrukturminister Anna Johansson (S) Foto: Henrik Montgomery/TT.
Foto: Henrik Montgomery/TT.

Anna Johansson antyds utövat ministerstyre

Infrastrukturminister Anna Johansson antyds ha utövat ministerstyre, något som är förbjudet enligt grundlagen. Det skriver Dagens Nyheter.

Enligt tidningen har Trafikverket pressats av ministern att betala ut driftsstöd till flygplatser, trots att utbetalningarna var så stora att de var tvungna att godkännas av EU-kommissionen först.

Två folkpartistiska riksdagsledamöter säger till DN att de har för avsikt att KU-anmäla infrastrukturminister Anna Johansson för att pröva frågan.

Ansvarig chef på näringsdepartementet, Hans Brändström, säger till tidningen att "det är djupt olyckligt om det uppfattats så", och menar att det inte varit någon direktkontakt mellan ministern och Trafikverket.

– Hon har heller inte haft kontakt direkt med tjänstemännen på departementet i frågan. Det har inte gått ut någon order från ministern, säger Hans Brändström till DN.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista