Man död efter arbetsplatsolycka

En man i 25-årsåldern har avlidit efter det att en explosion inträffat i ett stenbrott vid Vångaberget utanför Arkelstorp i norra Skåne.

– Vad jag har fått reda på så har man sprängt loss stenmaterial där i går. I dag på morgonen var det framme en maskinförare och arbetade med de här stenmassorna och av någon oförklarlig anledning har en ny sprängladdning detonerat, säger Micael Nilsson, vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Stora stenbitar ska ha slungats in i maskinförarens hytt vid explosionen, och räddningstjänsten arbetade under morgonen med att få loss mannen. Han fördes med ambulans till sjukhus, men har nu avlidit av sina skador.

Räddningsinsatsen på platsen är i stort sett avslutad.

– Vi har ett befäl kvar däruppe som pratar med företaget och ser till att deras krisorganisation kommer igång. Ibland så hjälper vi till i ett stressat och chockat läge, säger Nilsson.

Händelsen kommer nu att utredas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista