Donna Brazile, amerkansk demokratisk partistrateg. Foto: Charles Rex Arbogast/TT.
Donna Brazile, amerkansk demokratisk partistrateg. Foto: Charles Rex Arbogast/TT.

Demokrater möts i en första debatt

0:51 min

I natt började den första debatten mellan de som vill bli demokraternas presidentkandidat i USA. Sveriges Radios USA-korrespondent Agneta Furvik fanns på plats i Las Vegas och gjorde en intervju med en av demokraternas absoluta toppar, partiets tidigare ordförande Donna Brazile.

– Det här är en stor och viktig kväll för oss demokrater, det är vår första chans att visa upp våra fem remarkabla kandidater, säger Donna Brazile.

Det kommer att bli mer av en idédebatt än en sammandrabbning med personangrepp, hinner Donna Brazile säga innan stressade teveproducenter ville köra bort oss från debattscenen eftersom Hillary Clinton, Bernie Sanders, Martin O'Malley, Jim Webb och Lincoln Chafee skulle genrepa.

Nattens debatt kommer att visa om Clinton ska fortsätta i topp, om Sanders är ett verkligt hot, och om de övriga tre överhuvudtaget kommer att finnas kvar i diskussionerna om vem som ska bli demokraternas presidentkandidat 2016.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista