Prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Foto: Anders Wiklund/TT .
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Foto: Anders Wiklund/TT .

Prins Carl Philip ska bli pappa

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar barn, uppger hovet.

"Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla", säger paret på hemsidan.

Prinsessan Sofia ska under omständigheterna må bra, och barnet väntas i april 2016.

– Det är alltid roligt med prinsbarn, och som omväxling till alla andra nyheter är det här en glad nyhet, säger hovexpert Sten Hedman till TT.

Även kronprinsessan Victoria och prins Daniel väntar tillökning under våren 2016. Dessutom tror Sten Hedman att prins Carl Philip och prinsessan Sofia vill ha fler barn.

– De gifte sig i somras och de är inte purunga. De har båda passerat 30 och vill kanske ha ett par, tre barn. Då är det bättre att vara snabb i starten, säger han.

– Sofia mår bra och paret är lyckliga och självklart förväntansfulla. Övriga familjen är informerad sedan en tid och är också glada för prinsparets skull, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Det är första gången som kungaparet blir farmor och farfar.

– Kungen och drottningen är väldigt glada och tacksamma över att det kommer ytterligare ett barnbarn. Det är mycket positiva vindar kring kungafamiljen. Det är roligt att det också händer positiva saker privat för kungafamiljen, säger Margareta Thorgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista