Boeing, Coca Cola, General Motors
Foto: TT

Upp för Boeing - ner för Coca Cola

0:51 min

Rapportsäsongen är i gång i Sverige - och även i USA. I dag har några av de riktigt stora amerikanska börsbolagen rapporterat.

De här välkända bolagen brukar kallas för Blue Chip och ett av de är flygplanstillverkaren Boeing som redovisar om en kraftig vinstökning. Plus 25 procent till 14 miljarder räknat i svenska kronor för det tredje kvartalet. Modellen Dreamliner nådde en ny rekordnotering minus 37 leveranser under kvartalet.

Däremot var Coca Colas rapport inte lika munter läsning för aktieägarna. Nettovinsten sjönk med 33 procent, mycket som en följd av den starka dollarn och lägre intäkter från exportmarknaderna. I Latinamerika till exempel rasade försäljningen med 14 procent.

Biltillverkaren General Motors lyckades slå analytikernas förväntningar, men resultatet var ändå något sämre jämfört med förra årets tredje kvartal, efter kostnaderna för ett omfattande återkallelseprogram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista