Räddningstjänst för bort en skadad person efter den svåra trafikolyckan i sydvästra Frankrike. Foto: Jean-Pierre Muller/TT.
1 av 2
Räddningstjänst för bort en skadad person efter den svåra trafikolyckan i sydvästra Frankrike. Foto: Jean-Pierre Muller/TT.
Frankrike bussolycka
2 av 2
Den svåra trafikolyckan där en buss övertändes krävde 42 dödsoffer. Foto: BFMTV

Svår trafikolycka i Frankrike tog 43 liv

1:05 min

Under fredagsmorgonen omkom 43 människor i en mycket svår trafikolycka norr om Bordeaux, i sydvästra Frankrike. Åtta personer är skadade. En buss och en lastbil kolliderade mycket kraftigt. Olyckan är den värsta på många år i landet.  

Polismyndigheterna informerar journalister på plats om den svåra olyckan, där de flesta av de omkomna är pensionärer som var på en dagsutflykt. Att olyckan krävde många dödsoffer berodde på att en mycket kraftig brand utbröt direkt. En bild visar hur räddningsrarbetare står med vattenslangar vid ett fökolnat busskelett där sätena sticker fram.

Olyckan inträffade vid Puisseguin på en liten vacker landsväg med vinrankor. Några personer lyckades mirakulöst ta sig ur den brinnande bussen, de med svårast skador har förts med helikopter till ett sjukhus i Bordeaux. Tv-bilder visar ambulanser, poliser och räddningsarbetare med skadade pensionärer i värmefiltar och på bårer. På en gräsplan står helikoptrar och räddningsfordon uppradade.

Frankrikes president Francois Hollande har uttryckt sin bestörtning och säger att regeringen mobiliserar sig för att arbeta med tragedin. Tre ministrar reser idag snabbt till platsen, som så ofta i Frankrike när det inträffar allvarliga olyckor och brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista