Starka reaktioner på terrordåden i Paris

1:01 min

"Ett fruktansvärt försök att utöva terror mot oskyldiga civila" kommenterade USA:s president Barack Obama kort i ett tal uppgifterna om att flera attacker genomförts i Paris.
Tysklands förbundskansler Angela Merkel är "djupt chockad".

Barack Obama framträdde bara ett par timmar efter att terrorattackens omfattning blivit känd.

Han ville inte dra några förhastade slutsatser, men kommenterade attackerna som ett uppenbart terrordåd:

– Än en gång har vi sett ett fruktansvärt försök att utöva terror mot oskyldiga civila. Vi står redo att bistå med den hjälp som Frankrikes folk och regering behöver. Det här är en attack mot inte bara Paris och det franska folket, utan det här är en attack på mänskligheten och de värderingar som vi delar.

Angela Merkel var djupt chockad efter beskedet om terrordåden.

– Nu finns mina tankar hos alla offer för dessa terroristattacker, och hos deras familjer och alla Paris invånare.

Liknande ord hördes från Storbritanniens premiärminister David Cameron. På Twitter skriver han:

Jag är chockad av händelserna i Paris i natt. Våra tankar och böner är hos det franska folket. Vi ska göra vad vi kan för att hjälpa till.

Den ryske presidenten Vladimir Putin erbjuder enligt nyhetsbyrån Tass ryskt stöd till Frankrikes president. Kreml karakteriserar dåden som "omänskliga mord.

Även Turkiets president Recep Tayyip Erdogan sänder sina kondoleanser efter terrordåden och uppmanar världen att samlas i kampen mot terrorism.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström Twittrar:

Fruktansvärda nyheter från Paris i kväll. Våra tankar och vårt stöd går till alla som påverkas av de dödliga attackerna.