"Det var ett rent helvete, ett blodbad"

2:04 min

En av dem som lyckades fly från den dödliga attacken var Louis. Han var på konserten på Bataclan med sin mamma, men de lyckades undkomma oskadda:

– Det var ett helvete, säger Louis, som brister i gråt flera gånger när radiokanalen FranceInfo intervjuar honom kort efter att han och mamman lyckats fly undan attentatsmännen som sköt omkring sig.

Mitt under konserten rusade flera män in, någon ropade Allahu akbar och började skjuta omkring sig från entrén.

Konserten avbröts och folk lade sig ner på golvet, berättar Louis. Vid ett tillfälle ropade någon att attenstatsmännen var borta, och då passade Louis och hans mamma på att springa därifrån.

Ett annat vittne berättar om hur attentatsmännen sköt på de som försökte springa ut ur lokalen, men han lyckades fly och beskriver händelsen som ett blodbad med kroppar som låg överallt.

Andra konsertbesökare ska ha gömt sig på toaletten eller andra utrymmen under hela tiden som attacken pågick.

Ett kafé bara några meter från den drabbade konsertlokalen omvandlades under natten till ett kriscenter, där de som lyckats fly från attacken samlades för att förhöras och få psykologiskt stöd.

Andra attacker ska ha ägt rum på olika gator i Paris där människor bland annat beskjutits vid uteserveringar.

Karim äger ett kafé i elfte arrondissemanget i Paris och han hörde en skottlossning utan att först förstå vad som pågick.

– Jag gick ner till en restaurang i närheten och där såg jag kroppar ligga, säger Karim.