"Det var blod absolut överallt"

2:21 min

Svenska Lena Lutaud är reporter på tidningen Le Figaro. Två av hennes vänner var på konserten när terroristerna öppnade eld.

– De trodde att de skulle dö, säger hon.

Dagen efter terrordådet är Paris en öde stad.

– Det är väldigt lite folk på gatorna, lite bilar. Klockan 12 stängde varuhusen och de biografer som var öppna i morse. Nu är staden helt stängd. Det är ingen i mataffärerna, inga på restaurangerna. Och alla som är ute är väldigt chockade. Det känns som efter Charlie Hebdo, fast värre.

Du har ju två goda vänner som var på konserten igår kväll. Vad har de berättat?

– Det var hemskt. De var precis i entrén vid baren. Salen var absolut full och alla hade väldigt roligt det var föräldrar som tagit med sina barn som var 15 -18 år.  Gruppen hade spelat under en timme.

– De hade just sagt "Vi älskar Paris" och så började de spela en låt som heter "Kiss the Devil". Precis då hörde mina vänner de första knallarna bakom sig, vid entrén. Plötsligt kände hon någonting i benet. Sedan såg hon att någon hade skjutit henne.

Så hon blev skadad?

– Ja, i benet. Sedan kom ljuden närmare och närmare. Då förstod de. Då slängde sig alla på golvet, det var blod absolut överallt. Min kompis fick någon över sig som hade dött. Blod bara rann över honom. De trodde de skulle dö.

– De såg de fyra mördarna. De hade inget över ansiktet, de var väldigt unga, omkring 20 år. De hade stora mörka jackor och två av dem var helt klädda i svart. En hade kort skägg. De talade franska absolut utan brytning.