En av terroristerna var känd av polisen

2:01 min

Kartläggningen av gärningsmännen bakom terrordåden i Paris fortsätter, liksom jakten på medbrottslingar. I Belgien har sju personer gripits misstänkta för inblandning i dåden.

Sju terrorister dödades vid attentaten, som Islamiska staten (IS) sagt sig ligga bakom. Sex av dem detonerade sina bombbälten när polisen öppnade eld mot dem, enligt Molins.

Terroristerna var indelade i tre grupper som sammanlagt slog till vid sju tillfällen i snabb följd, sade han vidare.

Polisen har identifierat en av de döda misstänkta terroristerna. Det är 29-årige Omar Ismail Mostefai som var känd av polisen som radikaliserad. Däremot har han aldrig kopplats till terrorism.

Enligt den franska tidningen Le Monde bodde mannen i Parisförorten Courcouronnes och var dömd för flera lindrigare brott. Han hade aldrig straffats för terrorbrott.

Enligt tidningen vistades han i Syrien under vintern 2013-2014, och var flaggad av den franska säkerhetspolisen

Under kvällen tog polisen in hans far och bror till förhör och genomförde en husrannsakan, rapporterar AFP.

Polisen genomför husrannsannsakningar även hos den dödes vänner och bekanta.

Enligt fransk polis var terroristerna erfarna och välutbildade och man utreder nu om de stridit för IS i Syrien.

I Belgien har sju personer med misstänkta kopplingar till attackerna gripits. Enligt belgiska tidningar kan det handla om ett "andra team" av terrorister som lyckades fly från Paris under fredagen.

De ska ha gripits i Brysselstadsdelen Molenbeek, ett område där religiös extremism har starkt fäste och där rekryteringen till extremiströrelsen IS har varit betydande.

En av de gripna ska ha hyrt den Volkswagen Polo som hittades nära Le Bataclan i Paris.

Enligt vittnen ska några av terroristerna ha anlänt till platsen i en belgiskregistrerad bil.

Belgien som, per capita, har det största antalet personer som åkt för att strida för IS, har nu inlett en formell terrorutredning.

Samtidigt bekräftar grekiska myndigheter att det syriska pass som hittades bredvid en av de dödade terroristerna, hade använts vid en registrering på den grekiska ön Leros. Passet ska även ha använts för att söka asyl i Serbien, enligt serbiska myndigheter.

För en vecka sedan greps en man med en bil fullastad med vapen och sprängämnen vid en rutinkontroll i Tyskland.

Horst Seehofer som är regeringschef i den tyska delstaten Bayern säger nu att det finns skäl att tro att mannen hade kopplingar till attacken.

Men hans uttalande tillbakavisas av tyske inrikesministern Thomas de Maiziere.

Ekot har tidigare rapporterat om att man hittat ett egyptiskt pass som misstänkts ha tillhört en av terroristerna. Nu kommer rapporter om att personen dock kan vara en av offren som blev allvarligt skadad i en attack. Ekot väntar på ytterligare bekräftelser om dessa uppgifter.