Notre Dames klockor ringde för terroroffren

1:33 min

I katedralen Notre Dame i Paris hedrades offren i fredagens blodiga attentat vid en mässa på söndagskvällen. Hundratals personer lyckades ta sig in. Men många blev utan plats i kyrkan.

Ekots utsände mötte en av dem som blev kvar utanför Notre Dame, Patrick, som uppmanade folk att ta sig ut på boulevarderna.

– Ju mer folk går ut visar man att man inte är rädd och att man säger nej till terrorismen.

Patrick, som jobbar med funktionshindrade i Paris, stod tillsammans med flera tusen andra utanför Notre Dame medan mässan hölls i katedralen.

Flera tiotals tungt beväpnade och aningen nervösa poliser övervakade ordningen utomhus.

Klockan kvart över sex ljöd kyrkklockorna i Notre Dame. Det är bara vid viktiga händelser som de klingar.

Attentaten i fredags är de värsta i Frankrikes efterkrigshistoria och det anses vara tillräckligt stort för att man lät dem ljuda på söndagskvällen.

Själva mässan startade halv sju under ledning av Paris biskop André Vingt-Trois som pratade om helgens ”barbariska attentat”.

En rad kända personligheter fanns på plats i kyrkbänkarna, som Paris borgmästare Anne Hidalgo och före detta premiärminister François Fillon.

Arkitekten Sophie lyckades inte få plats inne i katedralen och stod bland folkmassan utanför.

– Jag är egentligen inte troende, säger Sophie. Men mässan är ett sätt för människor oavsett religion och oavsett om man är troende att samlas och tillsammans visa vår styrka gentemot terrorismen.