Nya franska bombräder mot IS-mål i Syrien

2:08 min

Tio franska jaktplan släppte i natt 16 bomber över Raqqa, IS starka fäste i Syrien. Målen var enligt det franska försvarsdepartementet en kommandocentral och träningsanläggning.

Det finns inga uppgifter om döda eller skadade i de franska attackerna.

Samtidigt ska landet skicka hangarfartyget Charles de Gaulle till östra Medelhavet utanför Syrien och Libanon för att intensifiera attackerna mot IS.

Fartyget, med 26 stridsflygplan, kommer att trefaldiga kapaciteten att utföra attacker. Charles de Gaulle skickades tidigare i år till Persiska viken för att slå till mot mål i Irak.

Det var andra gången Frankrike utförde en bombräd efter terrorattentaten i Paris i fredags. President Hollande sa i går i sitt tal inför det franska parlamentet att Frankrike ska intensifiera sina attacker mot IS i Syrien.

Här i Frankrike och i Belgien fortsätter polisjakten efter de terrorister som fortfarande kan vara på fri fot efter fredagens attentat i Paris.

Framför allt är det den internationellt efterlyste Salah Adelsalam om eftersöks, men det finns också uppgifter om att polisen letar efter ännu okända medhjälpare.

Enligt den franska nyhetskanalen RTL ska de tre som utförde attentatet mot konsertlokalen Bataclan alla ha varit militärt erfarna och har varit i Syrien alla tre.

Polisen har också hittat en lägenhet som en av terroristerna hyrt i förorten Bobigny utanför Paris och har där beslagtagit mobiltelefoner och SIM-kort.

USA utrikesminister John Kerry kom i går kväll hit till Paris och sa "Vi kommer att besegra Daesh":

– Vi kommer aldrig att låta dess mördare uppnå sina avskyvärda mål, sa den amerikanska utrikesministern framför den amerikanska ambassaden i Paris som var upplyst i franska flaggans färger.

Kerry använde den arabiska benämningen Daesh när han talade om extremistgruppen IS så som franska ledare konstant väljer att göra.

President Hollande sa ju i sitt tal inför parlamentet i går att han så snart som möjligt vill träffa både USA:s president Obama och Rysslands president Putin för att uppmana dem att samarbeta för att tillintetgöra extremiströrelsen IS.

– Vi måste slå samman våra styrkor för att uppnå ett resultat som redan dröjt för länge, sa den franske presidenten och mötet med utrikesminister Kerry vid nio-tiden i dag är ett första steg.