Bomb bakom rysk flygkrasch i Egypten

0:53 min

Den ryska federala säkerhetstjänsten FSB har hittat spår av sprängmedel i det kraschade planet i Egypten. Kraschen var en terrorhandling, enligt FSB.

Det var enligt den ryska säkerhetstjänsten en sprängladdning på minst ett kilo.

Ryssland har nu gått ut med en belöning på motsvarande minst 50 miljoner dollar till den som kan ge mer uppgifter om attentatet.

- Ryssland trappar nu upp sina flygattacker i Syrien, rapporterar Sveriges Rysslandkorrespondent Maria Persson-Löfgren.

Den ryske presidenten sa sent igår att de kriminella måste förstå att hämnen är oundviklig. Det kommer kanske också att bli fler ryska militärer i Syrien, det är inte uteslutet att det blir också blir fråga om marktrupper, men det finns det ingen beslut om än, rapporterar Maria Persson-Löfgren.

Alla 224 människor ombord dog när planet som var på väg från Egypten till Ryssland störtade i Sinai för drygt två veckor sedan.

Ryssland kommer nu att intensifiera sina flygattacker i Syrien, enligt president Vladimir Putin.

– Vi kommer att leta efter dem överallt, oavsett var de gömmer sig. Vi kommer att hitta dem var de än är på planeten och kommer att straffa dem, säger Putin om jakten på de skyldiga, enligt den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Metrojets flyg 7K9260 från Sharm el-Sheikh till Sankt Peterburg försvann från radarn tidigt på morgonen lördagen den 31 oktober cirka 24 minuter efter start.

Enligt den egyptiska haverikommissionen hördes ett oljud den sista sekunden av registrering av planets svarta låda. Då hade det gått 23 minuter och 14 sekunder från start.

Det ryska planet, av modellen Airbus A321, störtade i ett bergigt område i Sinaiöknen och samtliga 224 personer ombord omkom.