Ryssland trappar upp kampen mot IS

1:32 min

Flygkraschen i Sinai då 224 människor dödades var ett sprängattentat utfört av terrorister, enligt ryska säkerhetstjänsten. Ryssland har nu trappat upp sina flygattacker i Syrien och den rysk presidenten lovar vedergällning var än terroristerna finns någonstans.

–  Kära kamrater, genom att fullfölja den militära operationen mot terroristerna i Syrien skyddar vi Ryssland och ryska medborgare, förklarade den ryske presidenten i ett tv-sänt möte i det militära högkvarteret.

President Putin lovade att hämnas på terroristerna var än de finns.

Säkerhetstjänsten FSB:s chef Alexander Bortnikov presenterade i dag bevisen för att det var ett terrorattentat bakom flygkraschen 31:a oktober, då 224 ryska turister dödades.

En sprängladdning på minst ett kilo hade placerats ombord på charterplanet. Redan förra veckan stoppades alla ryska flyg till Egypten, så beskedet i dag lär inte överraska gemene man här.

Terrordåden i Paris har dessutom fått ryska UD att varna ryska medborgare från att flyga till 47 länder, bland dem flera europeiska som Frankrike och Tyskland.

Ryssland trappar nu upp sina flygattacker och har också avfyrat raketer från fartyg i Medelhavet mot terrormål i Syrien.

Enligt president Putin ska ryska marinen nu samarbeta med Frankrike och koordinera sina attacker mot terrororganisationen IS i Syrien. 

Samarbetet gäller både militärt och mellan säkerhetstjänsterna och ska ha beslutats i ett telefonsamtal mellan Francois Hollande och Vladimir Putin.