Bombhot mot fotbollsmatch

1:10 min

Strax före matchstart i kväll ställdes fotbollslandskampen mellan Tyskland och Nederländerna in. Det fanns misstankar om möjliga terrorattentat. Bland åskådarna skulle även förbundskansler Angela Merkel ha funnits men hon fick vända om till Berlin.

Kvällens match skulle vara en markering mot terrorn och för att livet ska fortsätta som vanligt efter attentaten i Paris i fredags. Men just det var alltså inte möjligt.

Polisen hänvisar till konkreta bombhot men har ännu inte närmare beskrivit vad det skulle handla om.

Reportrar på plats talar om en bil, kamouflerad som ambulans, som skulle vara fylld med sprängmedel och ha stått parkerad i närheten av stadion. Men det är alltså inte bekräftat.

Många av de knappt 40 000 åskådarna hade redan hunnit gå in i stadion när de blev tillsagda av polisen att snabbt utrymma en dryg timme innan matchen skulle börja.

Bland åskådarna skulle också förbundskansler Angela Merkel och flera ministrar ha funnits för att med sin närvaro uttrycka sin solidaritet med offren i Paris.

Men de fick vända om till Berlin när beskedet om möjliga hot kom från polisen. Efter att terrorister försökte utföra ett sprängattentat också mot den fransk-tyska landskampen i Paris i fredags, var det många som ifrågasatte om kvällens match kunde genomföras.

Beskedet från tyska landslaget var snart att om det var  nån match som skulle spelas så var det denna, som nu alltså har blivit inställd av säkerhetsskäl.