Många döda i attentat i Nigeria

1:22 min

Drygt trettio människor befaras ha dödats i ett bombdåd i Yola i nordöstra Nigeria. Terrorgruppen Boko Haram tros ligga bakom dådet i staden som redan drabbats flera gånger.

Återigen en explosion på en marknad. Återigen skrik, förvirring och kroppsdelar utspridda på ett område där människor höll på att packa ihop inför kvällen.

Yola ligger i delstaten Adamawa, på gränsen mot grannlandet Kamerun och har drabbats hårt av Boko Harams härjningar. Explosionen denna gång - i går kväll - hade alla kännetecken på Boko Harams tidigare attentat.

Området spärrades omedelbart av men på grund av dålig elförsörjning fick mycket av räddningsarbetet genomföras i mörker, ett vittne säger att det låg skadade överallt.

Möjligen är dådet en markering mot President Muhammadu Buhari som besökte just Yola tidigare i november då han bland annat sa att Boko Haram nu "är nära att besegras".

I juni drabbades Yola då två självmordsbombare slog till mot stadens största marknad med över trettio dödsoffer som följd.

Nigeria har periodvis drabbats av närmast dagliga attacker på olika platser. Det här är det första bombdådet av Boko Haram på över 20 dagar vilket i Nigeria ses som ett framsteg och att arméns offensiv ändå ger resultat.

Boko Haram som kallar sig "islamiska staten i den Västafrikanska provinsen" utsågs nyligen av organisation Institute for Economics and Peace, till den våldsammaste i världen då den dödade över 6000 människor förra året.