Två döda och sju gripna i Paris i morse

1:51 min

Mycket dramatiska scener utspelade sig i Paris-stadsdelen Saint-Denis i morse när polisen genomförde en insats i jakten på terrorister med anknytning till händelserna i fredags.

Skottlossning utbröt och flera poliser skadades.

Sveriges Radios korrespondent Beatrice Janzon rapporterar från händelsen.

– Det beskrivs som en oerhört komplicerad och farlig operation där politiker och experter berömmer poliser och militärer för att ha visat mod och varit skickliga. Det är minst två döda, en av dem är en namngiven kvinna som sprängde sig själv. Det är möjligt att det finns en tredje terrorist i resterna efter explosionerna, säger hon.

Minst sju explosioner och intensiv skottlossning hördes i området under morgonen. Militär sattes in för att säkra området som ligger nära arenan Stade de France, där tre självmordsbombare slog till i fredags.

Under dagen har det framkommit att två personer dödades under polisräden och att sju personer gripits.

Målet för aktionen var att få tag personer med anknytning till terrordåden, inte minst mannen som planerat dåden.

Men det är ännu oklart om Abdelhamid Abaaoud, som utpekas som hjärnan bakom blodiga attentaten i Paris, är bland de gripna eller dödade. Han är känd av flera säkerhetstjänster och misstänks ha planerat en rad terrordåd.

I Syrien tros han ligga bakom flera bestialiska våldshandlingar.

Den franska regeringen har haft hög beredskap under dagen.

Man har suttit i krismöten under dagen. Inrikesministern, som alltid är snabbt på plats, har besökt området Saint Denis. Och för politikerna handlar det nu om att besluta om en förlängning av undantagstillståndet så att man kan göra sådana här raider, säger Beatrice Janzon.