Bombhotat Hurghada-plan nödlandade

Uppgifter från en berusad passagerare om en bomb ombord ledde till att charterplanet från polska Warszawa mot Hurghada i Egypten i stället landade i Bulgarien. Ingen ska ha skadats i incidenten.

Det handlade inte om ett regelrätt bombhot, utan uppgiften om en bomb ska ha kommit från en passagerare i 60-årsåldern, enligt medier i Bulgarien. Passageraren ska sedermera ha konstaterats vara berusad, säger en taleskvinna för bulgariska myndigheter enligt nyhetsbyrån Reuters.

– Planet landade klockan 05.45. Alla passagerare fördes till terminalen och erbjöds varm dryck. De är lugna, säger Dimitar Nikolov, borgmästare i staden Burgas, enligt nyhetssajten novinite.com.

Händelsen innebar dock att alla flygningar till och från Burgas tillfälligt stoppades — vilket inte säger så mycket eftersom Burgas vid Svarta havet mest används som charterdestination sommartid.

Burgas har tidigare råkat ut för bombdåd. Sommaren 2012 dödades fem israeliska turister och en chaufför när en självmordsbombare från libanesiska Hizbollah utlöste sin laddning på deras buss.

Det polska planet uppges ha varit på väg från Warszawa till den egyptiska semesterorten Hurghada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".