Tre misstänkta terrorister jagas i Mali

1:28 min

I Mali jagas nu tre män, misstänka för att vara inblandade i attacken i går mot ett lyxhotell i huvudstaden Bamako där ett tjugotal människor dödades.

Enligt de maliska säkerhetskällorna är jakten i full gång efter minst tre personer som misstänks vara inblandade i attacken mot femstjärniga hotell Radisson igår. "Alla resurser sätts nu in för att följa spåren", säger källan som vill vara anonym till nyhetsbyrån AFP.

Stämningen beskrivs som lugn idag i Bamako, med något mindre bevakning kring hotellet.

Uppgifterna kring hur många som dödades när minst två beväpnade män tog sig in på hotellet varierar fortfarande. Enligt president Ibrahim Boubacar Keita så handlar det om 21 personer, inklusive två dödade terrorister, enligt maliska armékällor dödades 27 personer i attacken som varade i nio timmar.

Som mest var uppåt 170 gäster och personal inne i hotellet när det angreps tidigt på morgonen. Attacken är ett bakslag för Frankrike som har en styrka på drygt 1000 soldater i Mali, och FN som har en styrka på runt 12 000 man, just för att säkra stabiliteten och freden i landet.

USA:s president Barack Obama sa att attacken återigen påminner om terrorismens gissel och att det här bara kommer att stärka vår beslutsamhet att bemöta den.

Den islamistiska grupperingen al-Mourabitoun, "väktarna", har tagit på sig attacken i Bamako. Den leds av den ökände algeriske terroristen Mokhtar Belmokhtar, som har tidigare tagit på sig attacken mot ett gasverk i Algeriet 2013 som dödade 40 människor, men också en hotellattack i centrala Mali i augusti då 17 personer dödades.