Minst 16 personer har skadats efter att två beväpnade män öppnade eld mot en folkmassa i New Orleans. Foto: TT.
Minst 16 personer har skadats efter att två beväpnade män öppnade eld mot en folkmassa i New Orleans. Foto: TT.

16 till sjukhus efter skottlossning

Minst 16 personer skadades när minst två personer öppnade eld under inspelningen av en musikvideo i New Orleans, uppger polisen.

Enligt lokala medier ska 500 personer ha samlats på en lekplats för att spela in en musikvideo i New Orleansstadsdelen Upper Ninth Ward då skotlossningen skedde. 

Flera lokala medier rapporterar att folksamlingen var oplanerad och att de som samlades för att spela in musikvideon saknade tillstånd för att göra det.

Tidigare under söndagen hade den årliga Nine Times Social Aid & Pleasure Club-paraden ägt rum, och folksamlingen och musikvideon som följde kan ha varit en slags efterfest.  

Det rapporteras att skottlossningen skedde i samband med att polisen anlände för att skingra folkmassan.

New Orleans borgmästaren Mitch Landrieu ska ha anlänt till lekplatsen "Bunny Friend" där skjutningen ska ha skett och berömmer insatsen.

- Det är verkligen svårt att ingripa när ett gäng killar beslutar sig för att dra vapen och lösa sina tvister med 300 personer mellan dem. Det är ingenting som kan tolereras i staden, sade Landrieu vid en presskonferens, enligt tidningen Times-Picayune.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista