Foto: Thibault Camus/TT.
Foto: Thibault Camus/TT.

Fler gripna efter attackerna i Paris

Totalt åtta har gripits
0:58 min

I Belgien har ytterligare två personer gripits efter terrorattentaten i Paris, bekräftas av belgisk åklagare i dag.

Enligt belgisk tv är det en belgare och en fransman som har gripits och gripandena bekräftas av belgisk åklagare.

Belgisk tv uppger att det rör sig om en 20-årig fransman som greps på flygplatsen i Bryssel i helgen på väg till Marocko och en 28-årig belgare som greps i Brysselkvarteren Molenbeek, som en av självmordsbombarna vid Parisattentaten kom i från.

Åtta personer är därmed gripna i Belgien, men fortfarande är en av de huvudmisstänkta på fri fot: Salah Abdeslam, som tros ha kört en av bilarna vid Parisattackerna, men som kom levande därifrån och sen tog sig till Belgien.

Frankrikes finansminister Michel Sapin kom i dag också med nya uppgifter om pengarna kring terrordåden. De ska inte ha kostat mer än motsvarande knappt 300 000 kronor att finansiera, enligt finansminister Sapin.

Pengarna ska ha samlats ihop i många små summor så att de skulle vara svårare att spåra och inte bidra till att terroristerna upptäcktes under förberedelserna.

Frankrike ska nu ge finansministeriets egen underrättelseenhet större befogenheter att spåra tillgångar i hopp om att upptäcka pengar som ska gå till terrorbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".