Stockholm Central fredakväll. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Stockholm Central fredakväll. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Många strandsatta efter Helga

"Det är ju storm"
1:21 min

Stormen Helga har börjat blåsa över, men det är fortfarande tiotusentals hushåll som står utan el. Anna var på väg till Göteborg från Stockholm, men kom aldrig fram.

– Jag åkte klockan 15:25, sen satt jag i Södertälje i tre och en halv timme. Sen fick jag åka tillbaka hit. Jag tror de har gjort så gott de har kunnat, de har informerat oss ungefär varje halvtimme. Det är ju storm, de vet inte så mycket själva, säger Anna som Ekot talade med på Stockholm Central.

Många tågresenärer blev strandsatta på Stockholm Central och andra stationer i landet när SJ stoppade all tågtrafik söder och väster om Stockholm hela trafikdygnet.

Bara norr om Stockholm och längst ut i väster, mellan Göteborg och Malmö går tågen som de ska.

Först i morgon eftermiddag räknar SJ med att tågtrafiken mot Norge och mellan Stockholm och Göteborg vara igång efter stormen.

Flera mindre olyckor har skett under kvällen på vägar runtom i landet. Till exempel skadades en brandman allvarligt i samband med att ett träd föll över en väg utanför Södertälje. Han fördes till Karolinska sjukhuset i Huddinge.

Men själva stormen börjar lugna sig, så här sa Marcus Sjöstedt på SMHI under Ekots extrasändning, under fredagskvällen:

– Klass 2-varningarna har ju tagits bort nu efterhand som vinden avtagit in överland, så det börjar lugna ner sig nu. Men det går ju inte ner till vindstilla, utan vi har fortsatt lite friska vindar här över stora delar av Götaland och vidare upp över södra Svealand under natten, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".