Polisbilar. Foto: Niklas Luks/nyhetswebben.se
Polisbilar. Foto: Niklas Luks/nyhetswebben.se

19 personer greps för mordförsök

"Tillhör inte vanligheterna"
1:25 min

19 personer har under dagen gripits i Norrköping i samband med en skottlossning i en föreningslokal som sen tidigare är känd av polisen. All tillgänglig lokal polis var på plats och även den nationella insatsstyrkan tillkallades. 

– En insats med så här många gripna det tillhör inte vanligheterna som tur är, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen.

På vilket sätt är lokalen känd för er?

– Det är en lokal som är känd sedan tidigare att ha inrymt verksamhet av kriminell karaktär kopplad  till organiserad brottslighet. Men nu har vi ett läge där vi har ett stort antal personer som är frihetsberövade misstänkta för skottlossning och då får vi ändå arbeta förutsättningslöst. (Det är inte säkert att de personer som har befunnit sig i den här fastigheten har en direkt koppling till tidigare kriminell verksamhet som har bedrivits där.)

Straxt efter fyratiden i morse kom det in larm till polisen i Norrköping om skottlossning. Polisen grep tre personer och tog hand om en skadad - hur personen skadats vill polisen inte uppge.

Flera personer fanns i föreningslokalen men vägrade att komma ut å den nationella insatsstyrkan tillkallades.

Totalt har 19 personer gripits misstänkta för försök till mord och grovt olaga hot - och ytterligare en person hittades skadad - en av de misstänkta.

Polisen har under dagen hållit förhör och undersökt platsen å några av de gripna har släppts, säger presstalesperson Fredrik Kliman.

– Det är klart att det börjar klarna lite men än så återstår mycket arbete för polisen dels att hålla förhör med alla de som har gripits misstänkta för inblandning i ärendet men också den tekniska undersökningen av lokalen som är relativt omfattande. Så mycket arbete kvarstår - men en klar bild har vi inte än.

Vad vet ni då?

– Ja det får vi hålla lite för oss själva.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".