Halt på vägarna när julfirarna vänder hemåt

Det är fortsatt mycket halt på flera håll i Sverige och ett antal olyckor har inträffat på vägarna under morgonen och förmiddagen. I flera av dessa har lastbilar varit inblandade.

Vintern kom sent i år och det är den som ställer till det, konstaterar Katarina Wolfram på Trafikverket.

– Det är besvärligt på många håll eftersom det har frusit på ordentligt. Det är inte barmark utan vinterväglag - inget konstigt för årstiden, men folk blir ändå överraskade eftersom vi inte har haft vinter förrän nu, säger hon.

En person skadades allvarligt när en lastbil frontalkrockade med en personbil i Kopparberg, och under morgonen stängdes E45 av i höjd med Örebro efter att en långtradare vält.

Även E18 har varit avstängd efter en kollision mellan personbil och lastbil utanför Garphyttan. Ett par mil västerut, på E18 i höjd med Kristinehamn, kördes en personbil på av en lastbil.

Trafikverket varnar för lokal ishalka i södra Götaland och lokal frosthalka som sträcker sig från Västra Götaland till Gävleborg under eftermiddagen och kvällen.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".