Indiskt konsulat under attack

Indiens konsulat i staden Mazar-i-Sharif i norra Afghanistan har angripits av beväpnade män som försökt ta sig in. Skottlossning och flera explosioner har rapporterats.

Samtidigt med stormningsförsöket bekämpade indiska styrkor, för andra dagen, en terrorattack mot en flygbas i Indien.

– Vi är under attack. Det pågår en strid, sade en anställd vid konsulatet i Mazar-i-Sharif till nyhetsbyrån AFP via telefon på söndagskvällen.

Det är ett okänt antal män som har försökt storma konsulatet. Konsulatets personal uppges vara välbehållen och i säkerhet.

Angriparna på flygbasen i Pathankot i Indien, nära gränsen mot Pakistan, tros vara muslimska extremister, men det finns inga uppgifter om att attackerna skulle vara samordnade.

Det har tidigare förekommit attacker mot indiska intressen i Afghanistan. 2013 miste nio människor livet, bland dem sju barn, när självmordsbombare angrep indiska konsulatet i Jalalabad.

Indiens premiärminister Narendra Modi besökte nyligen Afghanistans huvudstad Kabul och har också en charmoffensiv i gång gentemot ärkefienden Pakistan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".