Människor undersöker platsen där flera människor dödades i en attack vid ett vaccinationscentrum i staden Quetta i Pakistan. Foto: AFP PHOTO / BANARAS KHANT TT.
Människor undersöker platsen där flera människor dödades i en attack vid ett vaccinationscentrum i staden Quetta i Pakistan. Foto: AFP PHOTO / BANARAS KHANT/ TT.

Flera döda i bombdåd i Pakistan

"Vi kommer inte att böja oss för terroristerna"
1:04 min

Minst 15 människor har dödats av en explosion i den Pakistanska staden Quetta. Bomben riktade sig mot poliser som vaktade utanför ett vaccinerings-center mot polio.

Ögonvittnen säger att först hörde den hur den kraftiga sprängladdningen gick av. Därefter hördes skottlossning. Fönstren i husen runt om blåstes ut.

Ministern i Balochistan säger till lokala medier att misstankarna finns att dådet var direkt ritktat mot den nyligen startade kampanjen för att utrota sjukdomen polio i området.

I dag var det den sista dagen av en tre dagar lång vaccineringskampanj i Quetta.

I Pakistan finns det fortfarande drygt 2 miljoner barn som riskerar drabbas av sjukdomen och just denna kampanj i Balochistan försöker nå över 55 000 Afghanska flyktingbarn i området.

Personal som jobbar med poliovaccinering är utsatta då rykten går att just denna vaccinering är en konspiration för att sterilisera muslimer. Därför hade man förstärkt med mycket poliser för att hindra ett dåd.

Just nu inte blir fler vaccineringar i Quetta. Men delstatens minister säger till lokal medier.

– Vi kommer inte att böja oss för terroristerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".