Bodil Sidén lämnar sitt uppdrag i Muf.
Bodil Sidén lämnar sitt uppdrag i Muf. Foto: Moderata Ungdomsförbundet

Lämnar Muf i protest

Vill inte ha en alliansregering som är beroende av Sverigedemokraterna
0:35 min

Andra vice ordförande i Moderata Ungdomsförbundet Bodil Sidén har beslutat att hoppa av i protest mot ett utspel från Muf:s förbundsordförande. 

Igår kväll krävde Rasmus Törnblom att moderaterna ska fälla regeringen genom att lägga en gemensam alliansbudget. Bodil Sidén skriver i en debattartikel i Dagens Industri att hon inte blivit involverad i den här kursomläggningen i Muf och att den i klartext skulle innebära att ta makten med hjälp av och regera med stöd av Sverigedemokraterna.

Jag kan inte längre stå bakom de beslut som Moderata Ungdomsförbundet fattar skriver Bodil Sidén och avgår alltså som andra vice förbundsordförande i Muf.

 – Jag menar att vi ska utveckla svår politik, inte diskutera formfrågor och öppna upp för att Sverigedemokraterna passivt ska stödja en Alliansregering, säger Bodil Sidén till Ekot. 

Och det är det gårdagens utspel skulle innebära?

– Ja, Rasmus vill Moderaterna att fälla regeringen och få dem att lägga en alliansgemensam budget. Men faktum är att valresultatet ger inte stöd för en Alliansregering på annat sätt än att den stöds av just Sverigedemokraterna, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".