Kommunalarbetarförbundets lägenheter i Stockholm går inte till bostadsförmedlingen. Foto: TT.
Kommunalarbetarförbundets lägenheter i Stockholm går inte till bostadsförmedlingen. Foto: TT.

Kommunals bostäder förmedlas till toppar - inte bostadsfömedlingen

Inte släppt en lägenhet på 16 år
0:53 min

Kommunalarbetarförbundet har fastigheter i centrala Stickholm. Men de går inte till bostadsförmedlingen, utan fördelas bland kommunals toppar, bland dem kommunals ordförande Annelie Nordström. Det skriver Aftonbladet i dag.

Husen ägs av fastighetsbolaget Polstjärnan, där Annelie Nordström själv sitter i ledningen.

Polstjärnan är ett fastighetsbolag som ägs gemensamt av kommunalarbetareförbundet och byggfacket.

Det är inte bara kommunalbasen Annelie Nordström som fått attraktiva lägenheter i Stockholms innerstad. Även avgående kassören Anders Bergström har fått bostad genom Polstjärnan. Och även han har suttit i Polstjärnans ledning. Bergström sålde för fem år sedan sin villa i Viksjö utanför Stockholm och flyttade in i en av  Polstjärnans fastigheter.

Det finns en frivillig överenskommelse mellan bostadsförmedlingen och fastighetsägarna i Stockholm att lämna varannan ledig bostad till bostadsförmedlingen.

Men fackföreningsägda Polstjärnan har inte lämnat en lägenhet till bostadskön på 16 år, enligt Aftonbladet. Däremot har de sedan länge hjälpt toppar inom Fackföreningsrörelsen att få attraktiva bostäder.

För tolv år sedan, redan 2004, uppdagades att även barnen till flera höga facktjänstemän fått bostäder genom polstjärnans försorg.

Förutom polstjärnan så äger facket flera fastigheter, i bland annat Skövde och Umeå.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".