Tomas Ramberg och Annelie Nordström. Foto: Jessica Gow/TT och Pablo Dalence/SverigeRadio.
Tomas Ramberg och Annelie Nordström. Foto: Jessica Gow/TT och Pablo Dalence/SverigeRadio.
Kommunalskandalen

Analys: Styrelsen kan följa Nordströms exempel

"Det tickande antalet medlemmar som lämnar blir en mätare"
1:08 min

Kommunals ordförande Annelie Nordström sitter kvar tills kongressen i maj. Det öppnar för styrelsen att göra likadant, menar Ekots inrikeskommentator Tomas Ramberg.

– Frågorna som kom på presskonferensen är de frågorna som kommer upp nu: är det så att resten av styrelsen tänker klara sig genom att Annelie Nordström avgår, säger Tomas Ramberg, Ekots inrikeskommentator.

– Hon svarade ju på ett sätt på presskonferensen som gav möjlighet för övriga i styrelsen att göra likadant och säga att "min plats står också till förfogande på kongressen i maj och jag tänker inte heller kandidera". Så det där återstår att se hur starkt trycket blir på de andra om de gör så. Det är det ena.

– Sen kommer förstås andra följdfrågor. Vilket avgångsvederlag kommer Annelie Nordström att få, det är en given sak att undersöka ganska snart. Fallskärmar är alltid medialt och politiskt intressanta.

– Det blir också en mätare på hur imponerade medlemmarna är av den här stora planen ganska snart, därför att det finns ju en siffra som tickar på hela tiden som visar vad medlemmarna tycker om Kommunals affärer som rullats upp på sistone. Det är siffran på antalet medlemmar som har lämnat förbundet som nu är uppe på 10 000, kommenterar Tomas Ramberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".