Blomkransar vid mordplatsen i Akalla. Foto: Ulf Bungerfeldt
Blomkransar vid mordplatsen i Akalla. Foto: Ulf Bungerfeldt

15-åring sköts ihjäl i Akalla

1:19 min

Polisen har fortfarande ingen misstänkt efter att en 15-årig pojke igår sköts ihjäl i Akalla i nordvästra Stockholm.

– Tyvärr har vi inte nått så långt i utredningen att vi har någon skäligen misstänkt, utan dagen har gått till att försöka sammanställa och utöka informationen för att få grepp om hur den här händelsen har gått till för att det så småningom ska leda oss till en gärningsman, säger Kjell Lindgren som är polisens presstalesman.

Det var i går eftermiddag som den 15-årige pojken sköts ihjäl på en av huvudgatorna i Akalla, och hans äldre bror skottskadades. Enligt polisen finns många vittnen, men det har ännu inte gått att fastställa ett signalement, eller någon klar bild av vad som hänt eller vad som varit motivet.

– De måste ju ha varit en måltavla eftersom det bara är de som blivit skjutna. Det finns inget som tyder på att ytterligare personer ska ha varit utsedda som offer, säger Lindgren.

Den äldre brodern som är i 20-års åldern är allvarligt skottskadad och har ännu inte kunnat höras av polisen.

Affram Ersoy är fältassistent i Akalla och har idag varit på skolan där den skjutne 15-årige pojken gick.

– Många har varit väldigt ledsna, och många har gråtit, och det gäller både personal och ungdomar. Och just nu är vårt primära syfte att stötta ungdomarna och vuxna i det här, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista