Restaurangpersonal till vänster och Handels ordförande Susanna Giedonsson till höger
Jan-Erik Henriksson / TT, Claudio Bresciani / TT

Fackförbundet Handels skärper kraven på när arbetsgivarna får använda visstidspersonal

"Ingen arbetsgivare anställer för att vara snäll"
1:42 min

Fackförbundet Handels presenterade nu på eftermiddagen sina krav inför de stundande avtalsförhandlingarna. Skärpta regler när arbetsgivarna får använda visstidspersonal och löneökningar på 750 kronor i månaden.

Det är vad fackförbundet Handels kräver inför årets avtalsförhandlingar.

– Vi har sett på de övriga förbunden var de har lagt sig, sett inflation och hur handeln går, och det blev då 750 kronor, säger Susanna Gideonsson, ordförande i Handels.

Det innebär 3, 1 procent i lönelyft räknat på en genomsnittlig lön för en butiksanställd. Räknar man på ingångslönen som är 19 244 kronor blir det 3, 8 procent.

Motparten Svensk handel kräver å sin sida att ingångslönerna inom handeln ska frysas; allt för att underlätta för nyanlända att komma in på arbetsmarknaden.

– I sken av att vara snäll säger man så. Men ingen arbetsgivare anställer för att vara snäll, utan för att de behöver arbetskraft. Men vi kan ju se på ungdomsrabatten på arbetsgivaravgiften, inte en enda blev anställd, säger Susanna Gideonsson.

Inför vårens avtalsförhandlingar står fack och arbetsgivare inom handeln långt ifrån varandra. Det är inte unikt, det ser ut på ett liknande sätt inom industrin, kommunal och byggnadssektorn.

Till exempel: Ska förhandlingarna i vår utgå från riksbankens inflationsmål på två procent eller från gällande inflation som ligger närmare noll.

På Handels talar man i dag om den mest komplexa avtalsrörelsen på mycket länge. Facken, med industrin i spetsen, hoppas att en starkare arbetsmarknad som leder till brist på arbetskraft i vissa sektor ska gynna dem i kommande förhandlingarna.

Men inom detaljhandeln råder andra förhållande, säger Svensk handels vd Karin Johansson. Höjda löner skulle innebär fler konkurser.

– Jag kan konstatera att det är höga krav. Med de löneökningarna så kommer vi att få färre handelsföretag, säger Karin Johansson.

Men jag vill understryka, vill inte frysa lönerna för dem som redan finns i handeln.

Ett annat krav som Handels driver, är att minska arbetsgivarens möjlighet att ta in personal tillfälligt.

– I dag arbetar massor med människor tillfälligt under långa perioder. Det är en otrygghet som ingen vill ha. För den som är fast anställd, innebär det att hen ständigt måste lära upp ny personal. Detta hade kunnat undvikas genom bättre planering, säger Susanna Gideonsson.

Karin Johansson säger att arbetsgivarna nyanställer över 120 000 personer varje år och handeln är en viktig ingång till den svenska arbetsmarknaden.

– Man kan inte höja lönerna och försvåra om man vill att fler ska få jobb, och det vill vi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".