Autoropas vd Filip Larsson tror på ett rekordår. Foto: Annika Selin/ Sveriges Radio.
Autoropas vd Filip Larsson tror på ett rekordår. Foto: Annika Selin/ Sveriges Radio.

Nytt rekordår för bilbranschen

1:38 min

2016 kommer slå årsbästa när det gäller nyregistreringar av personbilar, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Registreringarna ökade med sex procent i januari jämfört med förra året.

På branschorganisationen Bil Sweden tror man redan nu att förra årets rekord på 345 000 nyregistrerade bilar kommer att slås i år.

– Vi tror att det blir det bästa året sedan vi började mäta för omkring 75 år sedan, berättar Bertil Moldén, vd på Bil Sweden.

I januari i år registrerades drygt 21 600 nya bilar, och det är en ökning med 6 procent jämfört med förra januari. Trots att januari är den månad på året då många har en mager plånbok går det även uppåt när det gäller försäljning av lyx- och sportbilar.

Filip Larsson är ansvarig för företaget Autoropa AB:s verksamhet i Stockholm. Företaget säljer bland annat bilar av märket Ferrari och Maserati och även där tror man på ett rekordår.

– Även om det är tidigt på året så tror vi att det blir ett rekordår i år, säger Filip Larsson.

På Autoropa finns även tecken på att man kommer att fördubbla sin försäljning i år när det gäller tre bilmärken som satsar på nya modeller.

– Maserati och Bentley kommer med en SUV-modell och McLaren satsar på en sportbilsmodell. Vi tror att detta leder till en 100-procentig ökning, säger Filip Larsson på Autoropa AB.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista