Charlotte Perrelli plockas bort som programledare i Melodifestivalen 2016.
Charlotte Perrelli plockas bort som programledare i Melodifestivalen 2016. Foto: Christine Olsson/TT

Perelli får inte vara programledare i Mello

Charlotte Perrellis medverkan i en reklamkampanj är inte i linje med SVT:s policy. Hon fråntas därför rollen som programledare för Melodifestivalen. 

Charlotte Perrelli skulle ha varit en av programledarna för Melodifestivalens deltävling i Malmö nästa vecka. Men nu meddelar SVT att hon petas från uppdraget.

–Jag får en utökad roll som artist i stället, säger Perrelli till TT.

"I november 2015 ingick SVT och Charlotte Perelli ett avtal som reglerar Charlottes medverkan som programledare och artist i Melodifestivalens andra deltävling 2016. I avtalet är det inskrivet vilka reklamuppdrag Charlotte har och dessa har godkänts av SVT."

SVT missade tidsperioden för reklamkampanjen och därav karenstiden i Charlottes programledaravtal", skriver SVT i ett pressmeddelande. 

"På grund av reklamuppdragen hade Perrellis medverkan stridit mot SVT:s policy. Därmed har man nu omförhandlat avtalet med henne - programledarjobbet stryks och i stället får hon en "utökad artistisk del".

–Jag kommer att vara med och jag kommer att göra mer grejer nu än vad det var tänkt innan. Jag kommer inte att presentera låtarna men däremot kommer mina nummer att bli större och mer utökade så jag ser det inte som någon jätteförlust, säger Charlotte Perrelli till TT.

Hon är också noga med att påpeka att hon inte gjort något fel.

–Jag har varit klar och tydlig med allting hela tiden, det är SVT som har missat det här i mitt avtal. Eftersom de har läst det och godkänt är det de som har gjort fel, så de får ju kompensera det helt enkelt och bjuda på något tillbaka. Jag har inga problem med det, jag är artist i grund och botten och nu får jag utveckla det ännu mer. Nu fokuserar vi på det, säger Charlotte Perrelli.

SVT meddelar att man inte har några kommenterar utöver sitt pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista