De republikanska presidentkandidaterna Carly Fiorina och Chris Christie.
1 av 2
De republikanska presidentkandidaterna Carly Fiorina och Chris Christie. Foto: AP, Kristopher Radder/AP
Chris Christie framför den amerikanska flaggan.
2 av 2
Den republikanska presidentkandidaten Chris Christie. Foto: AP

Avhopp bland republikaner

Avhopp i New Hampshire
1:26 min

Christie och Fiorina ger upp.

Chris Christie drev en stenhård kampanj i New Hampshire och har tillbringat mer än två månader där för att försöka värva väljare. Han hade också stöd av den viktigaste konservativa tidningen i New Hampshire, the Union Leader, men det hjälpte inte.

Chris Christie lyckades inte få större stöd än att han slutade på sjätte plats och sa att han skulle åka hem till New Jersey för att överväga läget. Men nyhetsbyrån Reuters meddelade sent på onsdagskvällen svensk tid att Christie bekräftar att han hoppar av.

Guvernören från New Jersey anses ha tagit stryk efter sin aggressiva debattattack nyligen av Marco Rubio, en annan av kandidaterna. Rubios klena svar på angreppet om att vara oerfaren och att upprepa sig som en papegoja, kostade honom väljare i New Hampshire.

Det är svårt att tro annat än att Chris Christie räknade med att inte hamna i topp i New Hampshire, och därför kunde kosta på sig att anföra den attack mot Rubio som sedan de andra guvernörerna i fältet hängde på.

Carly Fiorina, tidigare näringslivschef och den enda kvinnan, kom näst sist och lämnar också.

Bottenkandidaten Ben Carson, som toppade för inte så länge sedan, kom sist och har inte gett besked än om han fortsätter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".