Swedbanks tidigare vd Michael Wolf. Foto: Nora Lorek/TT.
Foto: Nora Lorek/TT.

Wolfs advokat om anmälan: Kafka-liknande situation

1:23 min

Swedbanks förre vd Michael Wolf har polisanmälts och utreds av ekobrottsmyndigheten. Orsaken ska vara aktieaffärer för några år sedan. Men Michael Wolfs Advokat Leif Gustafson säger att han inte alls fått veta vad saken gäller.

– Jag har uttryckligen frågat åklagaren och begärt att få veta vad anmälan gäller. Jag tycker att det finns anständighetsskäl att låta Michael Wolf veta vad han ska försvara sig mot.

Advokaten Leif Gustafson säger att det han vet har han bara fått läsa i tidningar. Dagens Industri och Svenska Dagbladet skriver att saken gäller att Michael Wolf ska ha köpt aktier år 2013 i företaget Oniva Online Group.

Företaget hade lånat pengar av Swedbank och banken hade därför insyn i bolaget. I så fall skulle anmälan kunna handla om insiderbrott. Varken Swedbank eller Ekobrottsmyndighetens åklagare Olof Kronlund vill kommentera.

Advokat Leif Gustafson bekräftar att Wolf köpt aktier i bolaget. Men Wolf nekar till att han hade insiderinformation, säger att affären gått med förlust och han ska enligt advokaten vara förvånad över anmälan. Om det här nu är det saken gäller, som advokat Leif Gustafson säger.

Michael Wolf har inte blivit meddelad att han är misstänkt för något brott och Leif Gustavsson är förvånad över att han inte fått veta mer vid det här laget.

– Jag hoppas verkligen att åklagaren så fort som möjligt talar om vad det här handlar om, så att den här Kafka-liknande situationen upphör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista