Från vänster: Marco Rubio, Donald Trump och Ben Carson.
Från vänster: Republikanerna Marco Rubio, Donald Trump och Ben Carson. Foto: TT.

Republikaner redo att rösta i South Carolina

1:43 min

I dag är det efter en intensiv valkampanj dags för den amerikanska delstaten South Carolinas republikaner att rösta om vem de vill se som sitt partis presidentkandidat.

Vår USA-korrespondent Agneta Furvik har följt några av de republikaner som tävlar om primärvalsrösterna i South Carolina, och mötte också deras väljare.

När Carol i går förmiddag hade lyssnat klart på Ben Carson var saken klar - hon älskar det han säger, så han får hennes röst.

Carol tycker om att Carson är lågmäld och precis så konservativ som Carol vill att USA:s nästa president ska vara.

Runt lunchtid är det ett mer än fullsatt möte, där Ted Cruz lovar att abort ska totalförbjudas.

Marty gillar det han hör och lägger i dag sin röst på Cruz, för han vill, som han säger, ta tillbaka det USA som han tycker att president Obama förstört.

På ett eftermiddagsmöte i en skola försöker Marco Rubio att få South Carolinas republikaner att välja just honom eftersom han som president skulle bekämpa IS på riktigt, inte bara halvhjärtat, som han menar att USA gör nu.

Nationell säkerhet och kampen mot terrorismen är valfråga nummer ett för Sharon, därför röstar hon i dag på Rubio.

Framåt kvällen samlas en fem-sexhundra person till möte med Donald Trump, och de jublar åt hans löfte att göra USA stort och starkt igen.

George har länge vetat att Trump är hans favorit i dagens republikanska primärval.

– Vet du hur jag vet att Trump kommer att hålla allt han lovar? frågar George. Jo, för att hans ego är så stort att han inte skulle stå ut med något annat.

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista