Karta över USA där staden Kalamazoo har markerats med ett rött kryss.
Våldsdådet inträffade i staden Kalamazoo i Michigan. Foto: Karta: TT.

Flera skjutna i våldsdåd i Michigan

En 45-årig man har gripits misstänkt för att slumpmässigt ha skjutit ihjäl flera människor på olika platser i staden Kalamazoo i delstaten Michigan i USA.

- Sammanfattningsvis ser det ut som det är en person som kört runt med bil, träffat på folk och sedan skjutit ihjäl dem, säger Paul Matyas vid stadens polis till AFP.

Något motiv har inte framkommit.

Skottlossning ska ha skett på tre olika platser, vid ett flerfamiljshus, utanför en bilfirma och vid en restaurang. Upp till sex människor kan ha mist livet, men uppgifterna går något isär.

Polisen fick på lördagskvällen, lokal tid, ett larm om att en kvinna skjutits flera gånger i en lägenhet, hennes tillstånd uppges vara kritiskt. Tre timmar senare kallades polisen till en bilfirma där tre personer hittades allvarligt skadade. Två av dem ska ha dött av sina skador.

Strax därpå kom ytterligare ett larm från en intilliggande restaurang där mellan tre och fem personer ska ha dödats. Bland offren finns en åttaårig pojke, uppger tv-stationen woodtv.com.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".