Minst elva personer har dödats i ett självmordsdåd i Asada-bad i Kunarprovinsen i östra Afghanistan Foto: Noorullah Shirzada/ AP
Minst elva personer har dödats i ett självmordsdåd i Asada-bad i Kunarprovinsen i östra Afghanistan Foto: Noorullah Shirzada/ AP Foto: Noorullah Shirzada/ AP

Dödliga dåd skakar Afghanistan

Tjugofem personer har dödats i två nya självmordsangrepp i Afghanistan, varav ett i huvudstaden Kabul.

Självmordsbombningen i Kabul skedde nära försvarsdepartementet i stadens centrum. Tolv personer dödades och ytterligare åtta personer skadades, enligt regeringen som uppger att självmordsbombaren tog sig gående till platsen.

Talibanerna har tagit på sig attacken.

Dådet utfördes på lördagen, bara timmar efter att 13 personer dödades i en självmordsattack i Asadabad i Kunarprovinsen. Ytterligare 39 personer skadades när självmordsbombaren detonerade sin sprängladdning.

– De flesta offer var civila och barn som antingen passerade förbi eller lekte i parken, säger provinsguvernören Wahidullah Kalimzai.

Bland de döda fanns en byäldste och milisbefälhavare som varit nära inblandad i flera insatser mot talibanerna. Ingen har tagit på sig dådet i Asadabad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista